Duurzaamheid

Hoe wij ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Bij Klerx Schoenen lopen we niet weg voor onze verantwoordelijkheid. Met een verantwoorde productie binnen de EU, het gebruik van duurzaam geproduceerde materialen van topkwaliteit en het steunen van maatschappelijke doelen bijvoorbeeld. We zijn zuinig op mens, milieu en maatschappij en zetten ons iedere dag opnieuw in om een positieve bijdrage te leveren. Zo doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We hebben nog een eindje te gaan, dat weten we. Maar we zijn intussen aardig op weg.

verantwoorde Productie in Europa

Veruit de meeste schoenen worden nog altijd in andere werelddelen geproduceerd. De onze niet: al onze schoenen worden in Europa geproduceerd. In Portugal, Italië en Spanje. We werken al lange tijd met vaste fabrikanten die zorgen voor goede omstandigheden voor hun werknemers. Alleen op die manier kunnen we samen eerlijke collecties ontwikkelen.

duurzame materialen

Binnen onze collectie maken we steeds meer gebruik van duurzaam geproduceerde materialen. Denk aan plantaardig gelooid leer, zolen van gerecycled materiaal en textiel van hergebruikt katoen. Voor de zomercollectie 2022 hebben we schoenen ontwikkeld van appelleer. Ook hergebruiken we materialen, zoals afvalleer voor de contrefort (het hielstuk aan de binnenkant van een schoen). Voor de productie van onze schoenen gebruiken we altijd milieuvriendelijke lijm.

Groene logistiek en verpakkingen

Voor onze schoenen gebruiken we duurzame verzenddozen van gerecycled karton. Bovendien hanteren we op ons hoofdkantoor een verzendbeleid waarbij we zendingen zo veel als mogelijk combineren. We werken hiervoor samen met DHL, een pionier op het gebied van groene logistiek.

bijzonder hoofdkantoor

Ons hoofdkantoor in Waalwijk is gebouwd met een duurzame visie. Voor onze producten gebruiken we eerlijke materialen, en die komen ook in ons bijzondere, tijdloos design ademende hoofdkantoor terug. Zo is bij de bouw veel gebruikgemaakt van hout, metaal, staal, rubber en leer.  Daarnaast proberen we als bedrijf zo energieneutraal mogelijk te zijn en hebben daarvoor 170 zonnepanelen geplaatst. Ook is er bewust voor topkoeling gekozen in plaats van airconditioning.

Leuk weetje: het interieur is door onze Hans in samenwerking met een schoenendesigner vormgegeven!

maatschappelijke doelen

Ook voor de maatschappij zet Klerx Schoenen zich graag in. Een concreet voorbeeld hiervan is Villa Pardoes waar we inmiddels 5 jaar lid zijn van de Villa Club en daarmee jaarlijks sponsoren. Dit vakantieverblijf in Kaatsheuvel, biedt ernstig zieke kinderen met hun familie een onbezorgde gratis vakantie. Voor de zomer van 2022 zijn twee Red-Rag boys en girls sneakers ontwikkeld waarvan een deel van de opbrengst rechtstreeks naar Villa Pardoes gaat. Verder steunen we ook het lokale en regionale verenigingsleven zoals voetbalvereniging VV Baardwijk en zijn we al heel wat jaren hoofdsponsor van handbalvereniging Red-Rag/Tachos. 

Goede doelen en initiatieven in onze omgeving belonen we graag!